Polisajlı Lake Boyama
Lake hasar gördüğünde veya yıprandığında, bir çoğumuz eskidiği için onları dışarı atar veya yenisiyle değiştirir. Bazı durumlarda bunlara gerek kalmadan lake cila yapılarak, yeniden eski haline geri getirilebilir. Boya, cila, vernik gibi detaylar parlaklıklarını yitirebilir, yıllar içinde eskiyebilir veya sökülebilir.
Lake boya en güzel mdf üzerine uygulanır. İlk olarak astar boyası tabanca ile 3-4 kat belli aralıklarda püskürtülür. Daha sonra kurumaya bırakılır.
Lakede en önemli aşamalardan biri macun yoklamasıdır. Kuruduktan sonra astar boyasının dolduramadığı bölgelere yoklama macunu çekilir. Bunun sebebi daha dengeli bir yüzey elde etmektir.
Daha sonra yüzey zımparalanır. Zımpara işlemi de bittikten sonra son kat boyasını uygulamak üzere boyahaneye alınır. Sonrasında ince iki kat astar boyası püskürtülür daha sonra yine yoklama macunu çekilir. Bütün yüzeylerin pürüzleri zımpara ile alındıktan sonra son kat boyası 3 kat püskürtülür ve kurumaya bırakılır. Son kat boyamız parlak ise boya kemikleşince (sertleşince) pasta cila keçe parlatması yapılır.
Pasta Cila Keçe Parlatması Nasıl Yapılır? Boyası bitmiş lake yüzey 800-1000 numara disk zımpara ile zımparalanır. Yüzey üzerindeki sivilceler, girintiler, çıkıntılar, pürüzler düzeltildikten sonra pasta sürülerek keçelenir. Yüzey parlayıp çizikler alındıktan sonra cila ile keçelenir.